Varianta navalizată, MiG-29k                                                                 Sursa: Wikipedia

Agenţia France-Presse anunţă, citând un înalt oficial din ministerul indian al apărării, că India a ajuns la o înţelegere finală cu Rusia şi că va fi semnat un contract în valoare de 1,2 miliarde de dolari pentru 29 avioane de luptă de tipul MiG-29, care vor intra în dotarea marinei.

„The contract has already been negotiated and just some finishing touches are now awaited,” the official, who did not want to be named, said.

Tranzacţia a fost deja studiată de către premierul indian Manmohan Singh, care a efectuat luna trecută o vizită oficială în Rusia.

Oficialul citat a mai spus că cele 29 avioane se vor adăuga altor 16 MiG-29 pe care New Delhi le va achiziţiona pentru a fi folosite la bordul portavionului pe care se doreşte a fi cumpărat din Rusia, ţară care furnizează aproape trei sferturi din arsenalui indian.

Luna trecută India şi Rusia au încheiat negocierile pentru portavionul Admiral Gorshkov, care va fi cumpărat pentru suma de 2,3 miliarde de dolari. În serviciul marinei indiene, nava va fi botezată INS Vikramaditya .

Art concept INS Vikramaditya                                                              Sursa: Wikipedia