Primul război mondial a fost… intâiul, iar după ce s-au potolit puterile mondiale şi au refăcut hărţile, l-au botezat Marele Război. Fiindcă a fost aşa.
Al doilea război mondial a fost mai interesant şi iar s-a lăsat cu hărţi modificate.
De teama unui al treilea război mondial, toată lumea s-a înarmat în draci. N-a fost să fie…
Un al patrulea război mondial ar fi putut implica statele arabe, versus o alianţă… un fel de N.AT.O., dar n-a fost chiar N.AT.O. În reluare, l-au spânzurat pe Saddam Hussein, iar de Irak s-a ales praful. Nasol moment, mişto coliva… Din colivă se infruptă unii, iar noi n-avem loc. Cum nici pe la celelalte războaie n-am avut loc la masă, e periculos să ne obişnuim cu asta.
Al cincilea război mondial încă mai are şanse, sau, am putea spune că s-a amânat din cauza vremurilor. Al cincilea război mondial este în mod limpede, ambiguu… E mai la distanţă de noi, dar va fi televizat. Oricum, nu s-a decis de ce, dar există câteva terenuri unde să aibă loc meciurile: Coreea de Nord vs. Coreea de Sud, China vs. Taiwan & Pacific & Japonia + N.A.T.O., India vs. Pakistan + China… Indecizia asta naşte monştri.
Al şaselea război mondial miroase a încins. Iranul ăsta…
Lucky number seven, s-ar putea chiar să fie cu noroc! Cine va extrage lozul câştigător? Avem două variante, dar pe cine să pariem?
Aproape de noi: Turcia versus Grecia
A citit cineva Metal Firtina? Puţin probabil. Nici pe Amazon nu se spun detalii despre ea. Pentru curioşi, încercaţi pe Google (se merită aflat despre ce e vorba!). Din cele patru sau cinci cărţi ale seriei, nu s-a tradus nici una în limba engleză. Se vorbea acum ceva timp de traducerea primului volum, în germană. Dată fiind politica de marketing, ar fi chiar o alegere bună, la câţi turci sunt în Germania. Ca metodă de manipulare a cetăţenilor turci care au emigrat, e şi mai tare! Rămâne de văzut dacă are să se întâmple, dar pariez că nu va semăna cu scenariul Metal Firtina.
Cum Grecia este în faliment, un război le-ar prinde bine! Războiul scoate ţările din faliment. Exemplu: Germania în al doilea război mondial. Într-un fel sau altul, războiul chiar este soluţia potrivită pentru ieşirea din crize.
Prezicerile cu temă religioasă au prins la greci şi nu-i exclus ca din scântei să se aprindă focul ăla, uşor predictibil, în care să ardă cu succes. Probabil Turcia are să învingă.
Turcii stau mai bine, dar şi lor le-ar prinde bine să se ia de bucle cu Grecia. Rezultatul le-ar consolida poziţia în clasamente.
Departe de noi: Venezuela versus S.U.A, via Columbia
Preşedinţii SUA îşi bagă la CV câte un război zdravăn. Uitaţi-vă însă la Obama! Probabil cel mai moale preşedinte american, cel puţin dintre ultimii… Cu siguranţă nu le are din oţel, ca să dea în Iran! E apă de ploaie pericolul acestui război. De neluat în seamă! Obama pur şi simplu o fredonează prin Afganistan, provocând minusuri în buget. Nici măcar nu e războiul lui, pentru că nu l-a pornit el! Dar, are nevoie de unul şi mai ales SUA au nevoie de un război care să le aducă profit adevărat!
Bro’ hai cu războiul ăla! Nu vezi că te duci pe copcă în faţa plătitorilor de taxe? Păi tu nu le dai oamenilor ceea ce îşi doresc mai mult: the american dream, the american way. Fă-i să se simtă puternici şi învingători, altfel transormi abureala asta din Afganistan într-un Vietnam 2 şi n-o să dea bine pentru tine, iar marea ta bubă este că în felul ăsta creşti şansele ca în viitor la Casa Albă să fie numai caucazieni! Ştii filmul ăla White men can’t jump? Ei, măcar ăştia ştiu să facă războaie!
Prepare for war!
Anul trecut, preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a rupt relaţiile diplomatice după ce Columbia a decis semnarea unui pact cu Washingtonul, permiţând acces militar american la câteva baze Columbiene. De asemenea, Chavez a blocat importurile din Columbia şi a mutat trupele venezuelene al graniţă, totodată aruncând în aer două poduri care legau cele două state.
În luna Noiembrie a anului trecut, Hugo Chavez a anunţat armata să se pregătească pentru un război împotriva Columbiei, spunând că pactul dintre Columbia şi SUA reprezintă o ameninţare la adresa Venezuelei.
Între noi fie vorba, se vede cu ochiul liber cum SUA salivează la petrolul venezuelean, chiar dacă presa din România nu prezintă nimic care să ne pună pe gânduri. Apropos, foarte probabil ca în ziarele româneşti să înceapă tiptil-tiptil o campanie împotriva lui Hugo Chavez, dacă va fi cazul, pentru a ne îndoctrina, bla-bla, în aşa fel încât să zicem la un moment dat: bine le-au făcut americanii bolivarienilor lui Chavez!
Conform BBC News, într-o ştire datând din 28 Ianuarie anul curent, Columbia a protestat formal, pe cale diplomatică, după ce un elicopter militar aparţinând Venezuelei a violat spaţiul aerian columbian.
Ministrul de externe columbian Gabriel Silva a anunţat că violul evenimentul a durat douăzeci de minute şi a avut loc în apropierea oraşului Arauca, în apropierea graniţei comune, unde se afla o importantă bază miliatară columbiană.
Ministrul columbian al apărării a declarat că militarii columbieni nu au participat la viol eveniment, având ordin doar să se uite.
Foarte afectat de cele întâmplate, ministrul columbian de externe a pus pe gânduri pe Hugo Chavez, catalogând penetrarea (spaţiului aerian Columbian) ca fiind „inadmisibilă”.
Cu gândul la suferinţa pe care această catalogare i-a pricinuit-o preşedinteleui Venezuelei, corespondentul BBC în Columbia, Jeremy McDermott a spus că relaţiile dintre cele două state au atins cel mai jos punct din istorie.
Mr. Obama, bate fierul cât e cald, bro’! Altfel îi dai timp lui Chavez să-şi comande şi proaspătul avion stealth PAK-FA de la ruşi şi nu va mai fi la fel de uşor ca acum.
De ce s-ar putea aprinde acolo un război mondial? Pentru că Venezuela este stat membru al Mercosur (dar şi a BRIC), grup de protejare reciprocă a intereselor economice din America de Sud, iar prezenţa militară americană în Columbia şi un eventual război împotriva Venezuelei reprezintă ameninţări în regiune. Şi, cum Brazilia este pe val, lider de necontestat în zonă, iar preşedintele Lula da Silva are relaţii excelente cu Chavez şi chiar nu este prost, înarmându-şi ţara la greu, cu siguranţă vom asista la un răspuns brazilian, începând domol, la nivel diplomatic. Eventual, după tărăgănări de câţiva ani, timp în care primul submarin nuclear de atac brazilian va cutreiera nevăzut pentru a asigura presiuni, cuvintele liderilor brazilieni vor atârna mai greu la masa tratativelor. Să mai dezvolt?
Aşa că, Mr. Obama, pasul cu Haiti a fost frumos şi delicat într-o oarecare măsură. Cu baze în Columbia şi Haiti, flancurile Venezuelei sunt gata de fript.
O fi Haiti subiect bun pentru teoria conspiraţiei?
‘om trăi şi ‘om vedea!
(pe post de „va urma”)
Lasă un răspuns