Ştirea, aşa cum este ea pe Hotnews:

Presedintele Traian Basescu a solicitat, in discutiile de joi de la Kandahar cu generalul Stanley McCristal, suplimentarea numarului de masini de lupta acordate trupelor romanesti, avand in vedere cresterea numarului militarilor romani dislocati in teatrul de operatiuni din Afganistan, se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Seful statului a facut, joi, o vizita in Afganistan, pentru a se intalni cu militarii romani dislocati in Qalat si in Kandahar. Pe aeroportul din Kandahar, presedintele a fost intampinat de catre comandantul trupelor NATO in Afganistan, generalul Stanley McCristal si de catre generalul britanic Nick Carter.

„In cadrul discutiilor cu generalul Stanley McCristal, presedintele Traian Basescu a solicitat partii americane suplimentarea numarului de masini de lupta acordate trupelor romanesti fata de cele acordate deja, avand in vedere cresterea in acest an a numarului militarilor romani dislocati in teatrul de operatiuni din Afganistan”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Seful statului a vizitat trupele din Afganistan la intoarcerea din Kazahstan, unde a efectuat o vizita de stat de doua zile.

Cel mai probabil, ne vom alege cu ce nu vor să mai care acasa americanii, de prin Irak. Şi mai probabil, ne vom alege cu HMMWV.

Sunt sigur ca oricum ni se pregătea un pachet de lucruri purtate, precum copiilor săraci şi că oboseniile pe care ni le vor dona, vor fi prezentate cu fundă roşie şi staniol, pe sub bradul de second hand al armatei.

Una peste alta… ne mai alegem şi noi cu ceva.

Mai multe din astea, ne-ar prinde bine

Sursa: Wikipedia

În urmă cu ceva timp, pe aici, prezentam declaraţia unui secretar american – parcă al apărării – în care anunţa că vor fi cedate aliaţilor SUA, mai multe vechicule de patrulare protejate anti IED, bla-bla. Aşa că, oricum urma să primim, nu?

Să îndrăznim cu speranţele la nişte MRAP-e?