Probabil că viitorul tanc al Rusiei, T-95, va arăta cam aşa

Sursa: Sayare Defence World

Ria Novosti îşi dă cu presupusul (oare se bazează pe ceva real?) anunţând posibilitatea ca viitorul tanc rusesc T-95 să fie expus pentru prima dată la un salon de armament, în Urali, în această vară. Într-adevăr, citează o sursă…

„The work on the project has been conducted for many years. If the government gives us a ‘green light’ we will exhibit the tank at the [Russian Expo Arms 2010] arms show in Nizhny Tagil this summer,”… „I cannot disclose the characteristics of the tank, but I can assure you that we have met all the requirements put forward by the military,”

Directorul General al fabricii Uralvagonzavod, Oleg Siyenko

Despre T-95 se ştiu foarte puţine. Dezvoltarea lui „Item 195” (produsul T-95) a început la Uralvagonzavod la începutul deceniului trecut şi daca va fi un succes, va transforma Rusia în singura ţară posesoare a unui tanc din generaţia a 5-a.

Ria Novosti, citând surse neoficiale anunţă că T-95 va fi superior celui mai avansat tanc din serviciul activ al Rusiei, T-90, la toate capitolele, plasându-l şi deasupra tuturor tancurilor străine.  Evident, ar fi evident să fie aşa. 🙂

Aceleaşi surse neoficiale au şoptit la urechea Ria Novosti că T-95 va avea  o greutate aproximativă de 55 tone, o viteză care va creşte de la 30-50km/h către 50-65 km/h, iar la capitolul armament principal noul tanc va dispune de o ţeavă lisă de 155 milimetri, capabilă să lanseze şi rachete ghidate cu raza de 6-7 kilometri.

Nimic nou. Aceleaşi zvonuri le-am tot întâlnit pe Internet de ani şi ani de zile…

În contrast cu tancurile existente, tunul va fi amplasat într-o turelă comandată din interior, pentru a îmbunătăţi şansele de supravieţuire a echipajului (compus din trei membri).

Între timp, T-90, dezvoltat din T-72, va reprezenta coloana vertebrală a trupelor de tancuri ruse până prin 2025.

T-90 este produs în prezent într-un ritm de circa 100 de tancuri pe an şi se doreşte ca cel puţin 1500 de astfel de vehicule să intre în serviciul Trupelor de Uscat.

Publicitate