Eurofighter Typhoon al ITAF participant la Nato Exercise Brilliant Ardent 2010

Sursa: Defense-Aerospace

Şase avioane Eurofighter Typhoon italiene componente ale 4° Stormo Caccia Intercettori de la baza aeriană Grosetto, care au fost redislocate la baza Laage (casa avioanelor Eurofighter Typhoon ale JG73 „Steinhoff”) din Nordul Germaniei, au zburat într-un total de 68 ieşiri care au cuprins 140 ore de zbor, cu un procentaj de 94 % disponibilitate operaţională, în cadrul participării în cadrul exerciţiului NATO „Briliant Ardent’ 10”.

Exerciţiul a s-a desfăşurat deasupra Mării Baltice într 12 şi 22 Aprilie, sub conducerea şi coordonarea Comandamentului Aerian Aliat de la Izmir, Turcia şi a numărat circa şaizeci de avioane din Italia, SUA, Franţa, Polonia, Republica Cehă şi Turcia.

În visul meu, România a participat. Cu Rafale. În cel al preşedintelui tuturor românilor, F-16-le Block Second Hand cu cocarde româneşti au participat cu succes. Cu succesuri s-a soldat participarea românească in visul europarlamentarei. Etc. În visurile piloţilor de Lancer, au ieşit cu toţii la pensie pe bani mulţi şi au trăit fericiţi până s-a terminat filmul, fără să aibă dureri posterioare despre chestiuni neimportante.

Typhoon-urile italiene, în ciuda apropierii spaţiului aerian al Germaniei de norul din cenuşă vulcanică, au fost incluse în „Forţele Albastre” şi au îndeplinit misiuni de Apărare Aeriană care au ţinut de cursul scenariului, obţinând rezultate bune în urma testărilor capacităţilor de interoperare.