Ferea, că n-are pilot ! Decolează un QF-4

Sursa: DefenceIndustryDaily

Cântând precum Mihai Mărgineanu „Nu mai plânge Jeane…, Jana nu e moartă, Jana se transformă…”, cei de la Boeing au dat o nouă viaţă, scurtă ce-i drept, la vreo 2-300 de avioane F-4 Phantom II, transformându-le din inutile bibelouri ruginite din parcul rece al AMARC (The Aerospace Maintenance and Regeneration Center) de pe lângă baza aeriană Davis Monthan, Tucson/Arizona, în zburătoare fără pilot.

UAV QF-4 purtator de rachete

Sursa: DefenceIndustryDaily

Cum stocul de QF-4 nu este infinit, SUA, stăpânul nostru, va începe transformarea in UAV-uri Q… a avioanelor de luptă F-16. Din seriile mai vechi de fabricaţie. Evident că n-or să găsească suficient de mulţi proşti să le vâre pe gât toaaate tezecurile, aşa că o parte din ele vor deveni ţinte aeriene foarte reale, dar telecomandate.

Model 3D al QF-16

Sursa: Fallingpixel.com

În viitorul apropiat, pe cerul planetei noastre dragi, stimaţi cititori… vom zări dintre variantele vechi ale F-16 numai ţintele americanilor şi foarte probabil ultimile F-16 pilotate, numai în culorilor Forţelor Aeriene Române. 😦 Naşpa rău.

Apropos de QF-4 şi QF-16… România bagă nişte bănuţi în buzunarul pe care scrie „Buget”, din închirierea poligonului Capu Midia pentru trageri ale vecinilor, prietenilor, aliaţilor şi stăpânilor. De ce nu transformăm toate vechile MiG-21, IAR-93, MiG-23, MiG-29 în QMiG şi QIAR? Mai câştigam şi noi un bănuţ… Poate mergeau şi la export! Că doar nu era să le folosim pentru noi… Că HAWK-urile achiziţionate de băeţii isteţi, nu sunt funcţionale. 😦 Naşpa.