Future Wars - The World's Most Dangerous Flashpoints - Col. (r.) Trevor N Dupuy

Căutam ceva pe Google, despre KUB, Neva sau OOB, nu mai ştiu cu precizie. La unul din linkuri mi-a apărut o trimitere către Altermedia şi un război… Am intrat pe acolo şi m-am apucat de citit reproducerea capitolului opt, parcă, al cărţii din poză:

Războiul pentru Transilvania:

Partea I – Premise

Partea II – Potenţialul militar al României

Partea III – Isbucnirea războiului Transilvaniei

Partea IV – Bătălia pentru podul Gilău

Partea V, Semnificaţia războiului – scenariu, de Vasile Zărnescu

Fragment din Partea a V-a:

Subliniez că acest tip de război-scenariu este confecţionat în maniera a ceea ce, în cadrul Serviciilor Secrete, se numeşte „propaganda gri“, prin care se urmăreşte influenţarea atât a conducerii ţărilor ţintă şi a opiniei publice interne în vederea diminuării moralului şi a inducerii unei stări psihice non-combat, cât şi a opiniei publice internaţionale, spre a se menţine „pe margine“ şi a nu interveni în favoarea vreuneia dintre părţi, astfel încât să se atingă obiectivele urmărite de propagandişti şi de cei care dirijează, din umbră, respectiva propagandă.

În mod evident, clişeele utilizate de colonelul (rez.) Trevor N. Dupuy sunt elaborate după reţeta tipică ca dezinformării: un sfert afirmaţii adevărate şi trei sferturi falsuri. Dacă la aceasta adăugăm ingredientul principal, ignoranţa aproape deplină a americanilor referitoare la geografia şi istoria popoarelor europene, dezinformarea are un succes deplin.