Antonov AN-124

Sursa: Defensetech.org

O firmă de aviaţie din California se află în faza finală a realizării unui parteneriat cu o firmă constructoare de avioane ucraineană, pentru a introduce trei tipuri de avioane în competiţia americană KC-X pentru dotarea cu cisterne aeriene.

Conducerea firmelor U.S. Aerospace, Inc.  şi Antonov au semnat înţelegerea la data de 1 Iulie, prin care termenii parteneriatului fac din firma americană reprezentantul echipe care va intra în competiţia KC-X cu trei avioane Antonov.

La competiţia care are data limită de depunere a ofertelor pe 9 Iulie, este de aşteptat ca Boeing să participe cu un avion bazat pe tipul 767, iar rivalii de la Airbus să vină cu o cisternă aeriană derivată din A330.

Sursele aflate la originea ştirii, spun că US Aerospace şi Antonov plănuiesc să intre în competiţie cu cvadrimotorul AN-124-100 şi o variantă cu două motoare a lui „124”, cunoscută drept AN-122.

Într-o viitoare încercare, echipa americano-ucraineană plănuieşte să prezinte „a new plane designed to meet the [KC-X] specs, dubbed the AN-112,” a şoptit sursa către urechile celor de la Defense News.

AN-112 va fi, în eventualitatea că va intra în competiţie, singurul avion din cursă construit după specificaţiile caietului de sarcini emis de Forţele Aeriene.

Sursa: Defensenews.com