Comunicatul nr. 196 din 21.07.2010

COMUNICAT DE PRESĂ
Ministrul apărării naţionale, domnul Gabriel Oprea, salută decizia Statelor Unite ale Americii de a oferi 60 de vehicule blindate rezistente la mine şi protejate împotriva ambuscadelor (MRAP) pentru utilizare de către trupele româneşti dislocate în Afganistan.

Încă de la preluarea mandatului Apărării, ministrul Gabriel Oprea şi-a asumat ca prioritate protecţia vieţii militarilor români aflaţi în teatrele de operaţii, în principal a militarilor dislocaţi în Afganistan.

Utilizarea de către militarii români a vehiculelor blindate tip MRAP, puse la dispoziţie de către SUA, a fost una din temele abordate de către Preşedintele Traian Băsescu şi ministrul Gabriel Oprea, în timpul întâlnirii cu comandanţii americani ai ISAF, în cadrul vizitei efectuate în Afganistan, în 4 martie 2010.

Aceste vehicule, superioare în configuraţia blindajului faţă de HUMVEE, vor asigura o protecţie sporită a militarilor la atacurile cu dispozitive explozive improvizate şi cu armament de calibru mic.

Ministrul apărării naţionale a dispus, de asemenea, măsuri ca în acest an achiziţiile de tehnică militară şi armament să se facă prioritar pentru dotarea trupelor din teatrele de operaţii şi pentru creşterea gradului de protecţie a militarilor români.

Biroul de presă

Boooooooo, domnule ministru „independent” al apărării! Atât sunteţi în stare să faceţi în mandatul dvs.? Să salutaţi pomana şi  să subliniaţi că urmăriţi (sau cum suna…) starea răniţilor, prin comunicatele de presă?

Ignor interesul deosebit pe care îl manifestaţi pentru terenurile şi cazarmele fostelor unităţi militare… astea se trec la afaceri personale şi nu au locul pe acest blog.

Apropos, m-am uitat printre comunicatele de presă şi n-aţi precizat dacă a ieşit ceva, măcar la recenta vizită în Călăraşi. Interesele dvs. au avut „upper hand” în faţa „localilor”?

Cred că tindeţi spre cel mai înalt nivel al penibilului, domnule ministru „independent” al apărării. Sunteţi fan Lady Gaga? Credeţi că MRAP-urile „aflate în uz” care vor fi date pomană de US of A se vor descurca „pe nisipul fierbinte”?

Oare nu se pot găsi bani nici pentru MRAP-urile care ar fi necesare doar instrucţiei în ţară şi misiunilor din Afganistan? Măcar atât, măcar un gest de mândrie, să nu mai ne simţim ruşinaţi ca nişte rude sărace când primesc chestii purtate…