Azi am trecut in vizită pe la WorldWar2.ro prin ogradă şi la Marină, Contras a publicat în topicul „The naval engagement of 26 June 1941” linkul către articolul scris de Lady Gaga… la două pixuri: „Petre Zamfir: Am scufundat Titanicul Mării Negre”.

Mi-am îmbogăţit bookmark-ul c-un link nou! Ăsta, cu articolul cu Titanicul, cu specialiştii, cu Lady Gaga, cu Lady Gaga, cu scufundătorul, cu descifrătoarele de enigme, cu renumita descoperire făcută de două pupezde de la ziarul Adevărul (un nume predestinat, nu?), iată, misterul s-a dus dracu’, după vreo şaptezeci de ani – tadaaaaa:

Dar măsura curajului şi-a dat-o în cel de-al Doilea Război Mondial, când a scufundat liderul flotei sovietice, distrugătorul Moskva. Acesta avea o lungime de 127,5 m şi o lăţime de 11,7 m, armament performant şi o capacitate de marş de 344 de marinari. A fost numit de specialişti „Titanicul” Mării Negre datorită caracteristicilor sale: 2.895 de tone, 5 tunuri de 130 de milimetri, 9 tuburi lans-torpile şi o viteză de 35 de noduri.

Titanicul… şi grijania lui de cap/lider de flotilă! Cu ce-o semăna, priceputelor, un distrugător cât o putză, cu Titanicul? Wiki zice că civilul avea un deplasament de vreo 52.000 tone, comparativ cu 2.895 cât v-a arătat cântarul când a fost vorba despre Moskva. Aşa, la ochi, să zicem că Titanicul era de aproape douăzeci de ori mai mare. Deci, de unde vreo asemănare? Că nici la vopsea nu se pupau! Specialişti… E pe surse, no? Nu ne puteţi divulga pe cine aţi consultat, bănuiesc.

În iunie 1941, apele teritoriale ale României erau apărate de un baraj de mine, amplasat în locuri ştiute doar de echipajele submarinelor care circulau pe traseul Sulina – Mangalia, dar şi de marinarii de pe distrugătoarele Ferdinand şi Mărăşeşti, care patrulau în zona Baia Midia, precum şi de vasele Regina Maria şi Mărăşti (plasate la Agigea).

Într-adevăr, am văzut şi eu într-un clip cu Lady Gaga cum cei de pe puitoarele de mine au fost duşi la locul cu pricina şi apoi au pleoscăit minele de suprafaţa bălţii. Aşa se explică cum de au sărit pe mine nişte nave proprii… Să notăm că distrugătoare erau doar jumătate clasa „R” şi jumătatea clasei „M”, jumătăţile rămase fiind vase, care, conform exprimării, nici nu par a fi nave surori cu distrugătoarele.

Se presupune că acest ultim proiectil sovietic ar fi fost dirijat dintr-un avion sovietic pentru a lovi depozitele de pe mal ale românilor, însă este un lucru încă neelucidat în totalitate de istorici. Distrugătorul Regina Maria a deschis imediat focul cu tunurile din prora, urmat la scurt timp de riposta de pe mal a bateriei de luptă Tirpit, amplasată pe malul Mării Negre, la sud de Agigea. La ora 4.26 s-a văzut o flacără imensă în convoiul sovietic.

Ce avion, Lady Gaga & Lady Gaga? Era UAV şi dirija proiectile mai ceva ca la filarmonici! Să mă trăznească… bateria de luptă Tirpit, dacă mint!

Istoricul Mihai Retegan spune că distrugătorul a fost destul de rapid doborât datorită minelor marine. „Moskva a lovit o astfel de mină, ce a provocat o spărtură în navă, ambarcaţiunea a pierdut controlul şi a început să se mişte haotic, astfel că a fost mai uşor pentru flota română să îl încadreze şi să tragă. După ce acesta a fost doborât, celelalte două distrugătoare sovietice s-au retras.”

Reţineţi numele: istoricul Mihai Retegan. Am să revin în curând cu renumitele dumnealui concluzii trase în urma sublinierii evidenţelor remarcate prin documentarele de la Discovery…

Înapoi la text, aflăm că distrugătoarele se doboară ca prin bătăliile spaţiale science-fiction. Cred că pe Moskva l-a ars Battlestar Galactica. 🙂

Pupezelor, dacă istoricu’ zice că Moskva a fost (lol) doborât de o mină… atunci cum să fi fost el scufundat de domnul amiral? 😉

Şi cu submarinul rusesc cum rămâne? Temă pentru acasă, Lady Gaga & Lady Gaga… jurnalistelor!

P.S.: – Dacă pe 18 August scrie vreuna din voi (Georgiana Voineagu şi Roxana Lupu) despre ţâţe sau alte mondenităţi, nu vă mai spală nici Dunărea cu apa ei!