E-te:

„IAR 93 a fost un proiect româno-iugoslav, denumit în limba sârbă Orao (“Vulturul”) şi a reprezentat primul model de avion fabricat în România după al doilea război mondial.” 🙂

Mihai Diac, Adevărul

În fine, s-o lăsăm pe Lady Gaga să mai culeagă o victorie şi să trecem la partea interesantă a articolului:

Compania Romtehnica este subordonată Ministerului Apărării Naţionale, iar armamentul oferit spre vânzare provine din excedentul Armatei Române, fiind deja scos din funcţiune.

………….

Cele mai scumpe produse scoase la licitaţie sunt două centre radio mobile pe şenile model BTR 50 PU, fabricate în URSS.Pentru fiecare dintre acestea, preţul de pornire este de 9300 lei, fără TVA. Pentru un autoşasiu de transportor TAB 71, preţul de pornire a licitaţiei este de 9000 de lei, fără TVA, iar pentru un avion IAR 93 se cere, la începerea licitaţiei, 7777 lei. Toate avioanele IAR 93 scoase la licitaţie au aparţinut unităţii militare de la Deveselu şi se află pe aeroportul din Craiova.

Un tun antitanc costă cât un telefon mobil
Cele mai ieftine arme vândute de Romtehnica sunt tunurile antitanc. Preţul unui tun de calibrul 85 de milimetri, model 1948, porneşte de la 3125 de lei, iar pentru un tun de calibrul 57 milimetri, model 1943, se cere numai 260 de lei. Toate tunurile antitanc scoase la vânzare sunt în dotarea unei unităţi militare din Medgidia, ai cărei şefi au înţeles, se pare, că e puţin probabil ca Dobrogea să fie atacată cu tancul.