Prim plan cu Mi-17

Sursa: Ria Novosti

Forţele Aeriene Indiene vor comanda în curând încă 59 elicoptere de transport ruseşti de tipul Mil Mi-17, în plus faţă de cele 80 iniţiale.

Primele livrări dintre cele 80 de elicoptere comandate în 2008, vor începe anul acesta, a declarat Air Chief Marshal Pradeep Vasant Naik într-un interviu acordat pentru India Strategic.

Forţele Aeriene Indiene vor mai comanda şi 42 avioane Su-30MKI „taking the total number of these air superiority combat jets order to a sizeable 272,” a mai spus Pradeep Vasant Naik.

IAF au mai semnat un contract cu Rosoboronexport pentru up-gradarea flotei de avioane MiG-29 şi a avioanelor de transport greu Il-76, în timp ce Marina a comandat deja 45 avioane MiG-29K pentru operarea de la bordul portavioanelor.

Naik a mai spus ca avioanele de transport Il-76, din care primul a fost achiziţionat în Aprilie 1985, vor beneficia de un program pentru extinderea duratei de exploatare.

„The life extension of Il-76 aircraft will involve a complete overhaul of the airframe at the manufacturer’s premises in Russia… The first aircraft has already been sent and servicing work has commenced. Various other upgrades will be carried out in India. Post-servicing, the aircraft would be available to us for more than 10 years,”

A mai precizat Naik.

Sursa: Ria Novosti