La Russa, ministrul care pare desenat cu stanga

Sursa: Instablog

Ministrul italian al Apărării anunţă că efectivele militare ale Italiei vor fi reduse de la 190 000, la 180 000, dar are şi alte veşti proaste.

Astfel, dacă Italia nu va găsi cui să vândă o parte din avioanele Typhoon Tranche 1, vor fi achiziţionate numai 96 din totalul de 121 de Typhoon-i din planul iniţial. Dacă nu se vor cumpăra cele 25 de Typhoon Tranche 3B, Italia va economisi cel puţin două miliarde de euro.

Un alt program al Forţelor Aeriene a fost amânat. Este vorba despre achiziţia unui sistem de supraveghere, recunoaştere şi culegere de informaţii, care ar fi fost folosit în colaborare cu U.S. Defense Intelligence Agency. Platforma a fost specificată – Gulfstream G550 – şi mai rămăsese doar să se decidă învingătorul între Lockheed Martin şi Israel Aerospace Industries pentru a furniza sistemele de misiune.

Legat de numărul avioanelor F-35 ce uremază a fi achiziţionate de către Italia atât pentru Aviaţie cât şi pentru Marină, încă nu s-a luat o decizie. Se pare însă că vor fi 135 de bucăţi în variantele A şi B.

La Rosa doreşte să taie şi de la Marină, reducând numărul de fregate multimisiune de la zece, la numai şase. Marina italiană are nevoie de FREMM pentru a înlocui 12 fregate, din care unele au fost deja retrase. Ministrul nu a menţionat o terminare a programului, dar doreşte amânarea deciziei pentru cumpărarea ultimelor patru nave pentru anul 2013. Posibil ca acestea să fie vândute altor ţări.

Sursa: Militarium.eu