Stema Indiei

India plănuieşte să dezvolte o rachetă de croazieră cu viteză hipersonică, de peste 6000 km/h, pentru a creşte capabilitatea de a lovi cu mare viteză ţintele inamicului.

Viitoarea rachetă hipersonică va fi dezvoltată având ca bază racheta de croazieră, supersonică, BrahMos şi va beneficia de sprijin tehnic din partea Rusiei.

Rusia va oferi suport tehnic în urma unei înţelegeri ce va fi semnată în luna Decembrie a acestui an, conform unei informaţii difuzate de către agenţia chineză de presă Xinhua News Agency.

Noua rachetă de croazieră va avea din proiect o rază de circa 300 de kilometri şi va dispune capabilitatea de a penetra ţinta la impact.

Deşi SUA şi Rusia sunt în prezent singurele ţări care dezvoltă rachete hipersonice de croazieră, Marina Indiei se aşteaptă ca distrugătoarele sale invizibile radar să fie înarmate cu noua rachetă începând cu anul 2016.

Sursa: Logistic Week

Ne îndreptăm către nevoia unor noi tehnologii de contracarare a rachetelor antinavă. Cu siguranţă, în următorul deceniu CIWS-urile vor semăna cu armele de prin Războiul Stelelor, cu laser, pentru că actualele sisteme antirachetă (Phalanx, Goalkeeper, Kashtan, etc.) nu vor mai face faţă unor rachete care se apropie cu peste doi kilometri pe secundă.