Sosesc MRAP-urile de la americani! Ca tot vorbeam de noul HMMWV in postul de mai jos…..Fortele romane din Afganistan au primit primele 8 vehicule de acest gen concepute pentru o rezistenta sporita impotriva minelor si a e IED-urilor, foarte utile in Afganistan unde talibanii au prostul obicei de a planta drumurile.

Cele 8 vor intra in dotarea batalioanelor 811 Manevra „Dragonii Transilvani” si 812 Manevra „Soimii Carpatilor”. Primele dintrun lot de 60 de vehicule care urmeaza sa intre in dotarea fortelor romane din Afganistan sub forma de ajutor de la Big Brother, MRAP-urile sunt echipate complet, fiind la aceleasi standarde ca si cele utilizate de americani (de fapt, sunt chiar din stocul lor).

Militarii romani  vor beneficia astfel de autovehicule blindate care oferă un nivel de protecţie sporită,  fiind superioare în configuraţia blindajului faţă de HMMWV.

Asta este un lucru bun, mai ales dupa ultimele evenimente care au dus numarul total de victime la 16 in randurile trupelor noastre dislocate in A-stan. Subiectul a mai fost discutat pe Resboiu, el nu este totusi unul atat de spinos atata vreme cat noi nu avem banii sa cumparam sau sa dezvoltam vehicule similare.

Sursa: Ziua Veche