Sukhoi-ul cel cu multe nume

Sukhoi T-50 aka PAK FA, celebrul rus dusman de moarte cu F-22 si F-35 se intoarce dupa ce a cam iesit din atentia devoratorilor de inventii rusesti. Seful fortelor aeriene din Marina Rusa, tov. Gen. Lt. Valery Uvarov si-a adus aminte de el si a declarat ca el o sa fie cu siguranta in dotarea Marine sale cam de prin….. 2020. Contrazice un pic data initiala care era prin 2016. De ce? Conform tovarasului, treaba asta cu joaca de-a 5 gen-ul costa bani multi si timp, momentan nu se poate.

Asta explica intr-un fel articolul cu Sukhoi-ul 33 Flanker D. Pentru ca….Marina rusa inca asteapta avioane noi, generalul vorbeste de 2 escadrile mixte formate din Mig 29K si SU-33 Flanker D, ala de e pe cale de a fi testat in directia modernizarii. Nu zice nimic de ce mai zboara acum pe la ei prin ograda dar viitorul arata bine.

Cert este ca daca e sa-i credem, rusii nu vor duce niciodata lipsa de avioane. Au de unde alege, din pacate generalul nu prea precizeaza daca vor mai avea si flota dupa care avioanele astea ale lui sa zboare. N-am gasit nimic despre forta lor de portavioane care tot stagneaza, ba pe la ei prin porturi, ba pe la altii.

Sursa: Ria Novosti