Borey

 

Sursa: Military-Today

RIA Novosti anunta ca o baza navala a Flotei Pacificului, din Vilyuchinsk/ Peninsula Kamciatka, este pregatita in totalitaet pentru gazduirea noilor submarine nucleare strategice ale Rusiei, din clasa Borey.

Cu o capacitate de 12 rachete balistice Bulava, Borey-urile sunt asteptate sa reprezinte nucleul flotei Ruse de submarine, dar dupa anul 2018.

„Prior to the arrival of the Yury Dolgoruky submarine in Vilyuchinsk, all piers and main facilities at the base have been rebuilt, new security and communications systems have been introduced, and the training center has been modernized,” said Igor Korotchenko, a member of the Defense Ministry’s Public Council.

Yuri Dolgoruky, care si-a completat marsul de probe in Marea Alba, este asteptat sa intre in serviciul Marinei Ruse in viitorul apropiat, depinzand doar de terminarea testelor cu rachetele Bulava.

Alte trei Borey, ALexander Nevsky, Vladmiri Monomakh si Svyatitel Nikolai (Sfantul Nicolae), se afla in diferite stadii de completare. Rusia are in plan construirea a opt astfel de submarine strategice incepand cu 2015.

Submarinele strategice ale Flotei Pacificului sunt incluse in Escadrila 16, bazata la Vilyuchinsk.

Escadrila cuprinde patru Delta III – K-211 Petropavlovsk-Kamchatskiy, K-223 Podolsk, K-433 Sv. Georgiy Pobedonosets si K-44 Ryazan, care a fost transferat din Flota Nordica.

Aceste submarine au la bord sistemul D-16R cu 16 rachete R-29R (SS-N-18) si sunt retrase gradual din serviciu.

Sursa: RIA Novosti