Ursul zburator si un prieten

Circul rusesc de stat se intoarce cu trupa instrumentala ursii zburatori! Atunci cand nu modernizeaza sau construiesc super-avioane, in super fabrici cu super tehnologie, rusii tin neaparat sa le reaminteasca occidentalilor astia nesimtiti cam dependenti de gazele lor si alte chestii inflamabile asa, ca au fost, sunt si vor fii niste super smecheri.

Ce-au mai facut? Pai ieri, au trimis doi ursi Tu-95 asa, de control. Sa zboare huruind ca de obicei ca sa strice pacea cartierului ros’ din Amsterdam. Olandezii, proaspat scosi din cura de Mary Jane, au scos si ei la inaintare doua F-16 aflate in uz. Si i-au salutat pe baietii sovietici care si-au mutat cuibul mai la vest.

Olandezii, biete portocale mecanice, au predat stafeta catre doua F-16 daneze si mai in uz care i-au petrecut pe rusi catre englezii, aia de-si numara inca banii de cheltuit. Parca dornici sa-i bata pe umar vis-a-vis de chestia asta, rusii ii tot sicaneaza, poate asa le cresc si lor la loc cheltuielile de aparare suficient incat sa-si permita si Trident-uri, si F-35-uri si…..

Englezoii au trimis 2, normal, Eurofighter Typhoon. Pilotii si-au facut cu mana cu rusii (degetul mijlociu), au scuipat pe geam si au scos batele de baseball si sabiile ninja unii la altii dar nu s-au dat jos pentru ca traficul nu permitea. Huruind ca dracu, cat sa-l auda toate submarinele scufundate din Atlantic, cele doua Tu-95 au facut cale intoarsa, amintindu-le insa baietilor din NATO ca or sa revina.

D-aia nu mai au englezii bani, ca le tin rusii Typhoon-urile prea mult in aer.

Sursa: Aviation Week