Istetul la apa

Royal Navy este una dintre cel mai smechere navy din ze world. Atat de smechera, incat pana si noi am cuparat de la ei nave. Si, spre deosebire de ale lor, ale noastre chiar merg pe apa si sunt capabile de a fii „doborate” asa cum ziceau Lady Gagaurile lui Iulica.

Dar acum vorbim de submarine. Constat ca momentan intre HMS astute si Delfinul nostru nu e nicio diferenta, amandoua stau bine ha pe uscat, cu precizarea ca al nostru a fost intentionat pus asa. La saramura. Hm, expresia asta ar putea sa-l faca atragator pentru marina castraveciorilor marini.

Cum asa? Pai „Vicleanul”, „Istetul” sau cum s-o mai traduce numele astuia, a esuat in preajma Insulei Skye. Cu tot cu puterea lui nucleara, s-a proptit la apa mica pe un banc de nisip. A

HMS Astute era in teste si, ca si rachetele Bulava, a ajuns unde nu trebuia. Bancurile astea de nisip talibane sunt foarte perfide desi in Talibania marina UK nu are submarine. Media britanica raporteaza ca un cutter al Pazei de Coasta rade non-stop de vineri incoa’ de fratiorul mai bine inarmat. Asteapta inca un remorcher si un impingator de rezerva, sa rada si aia.

Singurul care nu rade e saracul comandant al magaoaiei care e pasibil de Curtea Martiala pe motive de neglijenta. Oricat de iscusiti ar fi talibanii in miscatul dunelor submarine (sic!), baiatul asta tot o sa intre la apa macar din pricina faptului ca s-au facut de cacao.

Colectivul Resboi sugereaza un schimb Delfinul-HMS Astute.

Sursa: Belfasttelegraph