Cauta loc de aterizare

DCNS, cea mai injurata companie producatoare de armament din lume (ma rog, e o exagerare), a anuntat azi ca e gata sa le trimita Mistralul rusilor cu tot cu tehnologia aferenta unui model din dotarea NATO. Yupeeeeee!

„Io zic sa nu le dam cu restrictii bre ca rusii sunt niste oameni cumsecade, pasnici, aliati de nadejde ai tovarasilor nostri din NATO, mai ales in blocul estic”, aproape ca a zis Pierre Legros (espèce de merde). „Tehnologia este frantuzeasca”, a zis si Hugues du Plessis d’Argentre, omul marinei rugandu-se probabil sa fie la fel de rezistent ca si talentatul lor portavion Charles du Gaulle.

Miscarea, oricum aproape clara de mult, presupune achizitia a 2-4 astfel de nave dintre care una sau doua (sic!) direct din stocul francez si restul produs in santierele maicii Rusia. Ba mai mult, francezii zic ca rusii ar putea construi chiar 4 la muschii lor.

Vom afla daca Mistralul bate in porturile rusesti pe 4 noiembrie. Pana atunci….

Wiki zice ca Mistralul este o nava robusta si moderna cu mult arsenal la bord si o capacitate de a cara 16 elicoptere, 4 nave de asalt, pana la 70 de vehicule blindate si 450 de soldati complet echipati. Rusii, care zboara multe chestii zburatoare, au nevoie de locuri de parcare pentru diferitele Ka-uri, inclusiv mirovolantul, dupa parerea mea, Aligator.

Sursa: Ria Novosti