Super Viper

India a pus-o de-o licitatie unde pune la bataie aproape 10 miliarde de dolari pentru achizitia de avioane multirol de ultima generatie. Stim. Toata lumea buna se inghesuie si e normal sa fie asa, sunt bani buni.
Eurofighter Typhoon, Dassault-Rafale, Saab JAS 39 Gripen, Mikoyan MiG-35 si Boeing F/A-18E/F Super Hornet, cam astia erau concurentii. A mai aparut unul.

Lockheed Martin a anuntat ca se baga in cursa cu o varianta customizata a F-16-ului denumita Super Viper. Nu e in uz deloc, e o chestie noua despre care constructorii spun ca depaseste tot in materie de Block datorita modificarilor efectuate la sistemele electronice, propulsie si armament. Cu ochii pe dolareii indienilor, cei de la Lockhead incearca sa-i convinga probabil ca F-16-urile lor sunt mai bune decat alea pe care le au prietenii pakistanezi. Bine, si atunci alora ce le spun?

India se simte complexata. E si asta o explicatie pentru frenetica lor achizitie de arme. O alta ar fi ca, desi arata bine numeric, aviatia lor militara nu sta deloc pe roze cu tot ajutorul furnizat de fratii rusi pentru ca stau pe o gramada de vechituri mai mult sau mai putin zburatoare.

Sursa: Militarium