Treaba asta cu dare pe cer si presupuse lansari de rachete in largul apelor Californiei e veche, cam de doua saptamani asa. Pe rand chinezii, americanii si blogurile dintre cele doua neamuri si-au dat cu parerea despre ce ar putea fi. E o pasare, e o racheta, e un avion, un OZN, Doamne fereste? M-am ferit de subiect pentru ca sincer, mi se pare irelevant. Suna a scenariu de Octombrie Rosu, de altfel chinezii blogarasi au mormait ceva de Noiembrie Rosu.

Asa ca am cules un rezumat care zice asa: un submarin nuclear chinez din clasa Jin a lansat la inceputul acestei saptamani o racheta balistica intercontinentala din apele internationale aflate la sud de coasta Californiei, sustine blogul american infowars.com. Un elicopter al televiziunii KCBS a identificat luni seara, pe cerul din apropierea orasului Los Angeles, un obiect care semana cu o racheta balistica. Ulterior, experti de la Pentagon si NASA au ajuns la concluzia ca dara misterioasa aparuta pe cer a provenit de la un avion, nu de la o racheta.

Blogul sustine ca submarinul chinez a plecat de la baza sa aflata la sud de Insula Hainan, a traversat Pacificul de Sud si a mers apoi prin regiunea de nord, la vest de Los Angeles, lansand racheta din apele internationale. Expertii sustin ca racheta ar fi putut fi una de tipul JL-2, avand o raza de actiune de cel putin 8.000 de km. Submarinele din clasa Jin pot transporta 12 astfel de rachete.

Surse din serviciile de informatii au declarat pentru infowars.com ca „oficialii chinezi au decis sa-si arate puterile in fata SUA, in perspectiva summit-ului G-20 de la Seul si reuniunii APEC din Tokio”.

Lansarea rachetei chineze a fost „o lovitura pentru Obama”. La o zi dupa lansarea proiectilului, principala agentie de rating chineza, Dagong Global Credit Rating, a retrogradat ratingul datoriei suverane a SUA. Testul balistic, coroborat cu retrogradarea notei financiare a SUA, reprezinta „o demonstratie de forta militara si financiara” a autoritatilor de la Beijing la adresa SUA.

Infowars.com aminteste ca Pentagonul si NASA au ajuns la concluzia ca dara misterioasa a provenit de la un avion. Alte variante, avansate de presa americana, afirmau ca a fost vorba de o racheta lansata de amatori sau de o iluzie optica.

In plus, blogul afirma ca nu exista date despre vreun avion care sa fi decolat la acea ora de pe aeroportul din Los Angeles sau de pe alte aeroporturi din zona, iar fortele navale si aeriene americane au anuntat ca nu au realizat teste cu rachete.

Potrivit Infowars.com, Pentagonul a fost „umilit” de demonstratia de forta a Chinei.

Surse din serviciile japoneze de informatii afirma ca Beijingul este nemultumit de exercitiile navale ale SUA si ale aliatilor lor, desfasurate in apropiere de coastele Chinei.

Infowars.com aminteste ca, in 1995, generalul chinez Xiong Guankai ar fi spus ca tara sa „va folosi” arme nucleare impotriva orasului Los Angels. Oficialul chinez a negat vehement ca ar fi facut astfel de afirmatii.

Sursa: Infowars