Pardon bre, ma grabesc spre Brazilia ca arabii astia sunt prea smecheri

Sursa foto:Defense update

Preferatul lui Iulica Resboinicul (nu si al meu) vrea sa ajunga in armia Emiratelor Arabe. Am mai vorbit despre asta in urma cu ceva timp iar acum, noile detaliile ma incant.

Arabii astia din emirat s-au scarpinat sub turban si au zis asa: noi avem bani din petrol, voi aveti avioane de vanzare. Nu prea stim noi sa le pilotam dar le vrem oricum. Problema e ca voi vreti sa ni le vindeti mai tare decat vrem noi sa le cumparan, ca vorba aia, putem lua Eurofightere de banii astia doar ca sa va facem in scarba.

Si scarba fu. Emiratele au pus-o de doua conditii misto:

Primo: noi luam 60 de Dessault Rafale dar voi cumparati de la noi 60 de Mirage 2000-9. Le vindeti voi si pe-astea pe undeva, am auzit ca unu’, Resboinicul, le vrea la el in batatura sa aiba unţ sa-si tina ratele.

Secundo: si mai misto. Noi operam la voi acasa, pe CDG, nu, nu pe portavionul ala de nu pluteste ci pe aeroportul din Paris, doua companii aeriene: blahablah si tehnhablah. Ce vrem noi? Pai mai multe hangare, spatii de aterizare si ceva prioritizare pe la turnul de control pentru avioanele astora.

In ritmul asta, francezii ar trebui sa cheme un exorcist sa termine cu duhul asta rau din mintile araboilor cu pretentii.

Sursa: Flightglobal