Cine indrazneste castiga

Trupele SAS au fost din totdeauna preferatele mele din neamul fortelor speciale. De mic eram fascinat de ce sunt in stare baietii astia fiindca am crescut cu povestile despre traditia britanica in domeniu. Sunt si mare fan Bear Grills pentru ca baiatul asta este si un etalon al puterii fizice si mentale specifice baietilor care se dau in Land Rover-uri roz. Trebuie sa fii un barbat foarte smecher ca sa ai tupeul sa conduci o masina roz la razboi. Sau bulgar :-). Oricum, de ziua mea, era cazul sa scriu ceva despre SAS.

Baietii astia sunt la treaba in A-Stan si fac ce stiu ei mai bine. Intr-o operatiune care a durat 24 de ore, trupele SAS au capturat o instalatie unde talibanii faceau pocnitori. Au pus mana pe material suficient pentru a confectiona 2000 de IED-uri si au ucis 25 de talibani. Arsenalul taliban continea si o mare cantitate de arme de foc si munitie plus ceva opium si heroina. Nu-i rau pentru o zi de munca mai ales ca englezii nu au raportat nicio pierdere.

Operatiunea s-a desfasurat cam asa: britanicii au supravegheat depozitul despre care se presupunea ca ar gazdui fabrica de pocnitori. Apoi le-au coborat talibanilor in cap dintr-un Chinook, sprijiniti de armata afgana si de elicoptere Apache. Tipic.

Sursa: Military News