L'Amur de Scorpene

Pai…ieri cumparau Amur-uri, astazi Scorpene. Busy busy little f*****s. Asa cum debitam si ieri, indienii si-au facut un calcul de 24 de submarine. Ieri, erau cu Amurul, azi cu Scorpene-ul.

Bine, pe fir intra Sarko care vrea vanzari nene de armament (despre masinile franceze am inteles cu parerea e impartita). Scorpene-ul acest submarin conventional diesel-electric va sosi in 6 bucati contra 5 miliarde para.

Patrick Boissier, CEO DCNS, zice ca o sa le dea o versiune mai lunga pentru ca indienii, nu-i asa, sunt mai mult decat francezii. La brat cu unchiul Sarko, nenea asta s-a deplasat la New Delhi ca sa viziteze printre altele docurile Mazagon (care nu cred ca sunt in New Delhi).

DCNS responded to the Navy RFI last September. Next year, the Navy is to issue its Request for Proposals (RFPs), which will define the size of the submarine and other critical parameters. Naval officials say a contract for the first P75I could be signed around 2012-13.

Cica submarinele se vor construi atat in India cat si in Franta ca sa le dea astora flota dorita la timp. Unde mai pui ca, plini de oferte, indienii vor sa traga pe dreapta Kilo-urile alea rusesti si dragute, prea vechi pentru ambitiile lor.

Eu nu mai pot cu astia. Recunosc, Iulica e pe statul de plata al lui unchiu Sarko iar pe mine ma platesc ametiti ca astia din India, Castravetia si Iranistanul (Iulica are procent si de-aici).

Sursa: Militarium