Acu vreo luna coreeni aia din nord i-au bombardat pe aia din sud si toata lumea, in frunte cu noi, cei din trupa Resboiu, vedeam a III Bumbaceala Mondiala mustind pe cerul plin de stele. Si….atat fu. Dupa ce s-au mai contrat in declaratiile belicoase si au fost gata de o paruiala pe pomul de craciun, baietii astia cu ochi oblici si mume comune, s-au calmat. Bine, nu de tot, e moda exercitiilor comune cu vecinii, prietenii, aliatii, fratii si cine mai vrea. Apropo, stiati ca japonezii, in proportie de 64% prefera o alianta cu chinezii in dauna uneia cu vechii lor prietenii, americanii? Misto.

Eh, sa revenim la coreeni si aruncam o privire sudista peste pocnitorile lor de la granita. Cica au de toate dar toate sunt vechi. Multe in schimb. Au chiar si scule de razbel electronic. Frumos.

Majoritatea rachetelor anti-aeriene sunt bastinase sau donate de fratiorul chinez. Marea bascalie kim-ista se bazeaza pe HQ-2 sau mai bine zis replica SA-2 rusesc. Facute prin 1950, ele ar avea cica ceva electronica mai noua dar in principal, ele sunt alea initiale. Nimic pentru stealth-uri sau alte gadgeturi imperialiste, dar oricum, in raza de 40 de km, racheta e racheta si face poc. Si nu doar atunci cand nimereste.

Cum americanii si aia din sud ar putea veni cu barca, baietii lui Kim au si rachete anti-nava. Tot din 50, tot chinezesti, pe numele lor Silkworm (lol). Cica arata ca un avion de vanatoare, dar fara carlinga. Daca nu te nimereste, macar te confuzeaza.

Eu cred ca asta e doar propaganda mincinoasa americana. Mai cred si ca baietii veseli din nord ar putea sfarama juma de planeta daca si-ar pune mintea cu noi. Si fiindca e Craciunul, ma rog sa nu apese ca idiotii pe butoane de foame.

In numele puterii cu care am fost investit de Tovarasul Resboiu, va declar informati. Amin.

Alex Neagu

Sursa: Strategypage