Place mult

Un AN-22 a cazut marti si toti cei 12 Ivani de la bord s-au prapadit odata cu el. Rusii au intrat in alerta si au tras pe dreapta toata flota de AN-22, explicabil, insa au facu aceeasi chestie si cu bombardierele strategice Tu-95. Rasnitele astea uriase au aceleasi motoare ca si AN-22 respectiv Kuznetsov NK-12, prin urmare acolo e banuita buba.

Fieratanii destul de vechi, ambele. Intrebarea mea e: in lipsa Ursului, cine o sa-i mai bazaie pe englezi, gonind pescarusii si cam toata viata marina din Atlantic? Cine o sa mai scoata la produs Eurofighterele si cam toata aviata de vanatoare nordica?

In alta ordine de idei, unul dintre preferatii mei, avionul de atac Su-34 Fullback, a intrat in uriasul numar de 4 in componenta Trupei de Acrobati fara Plasa a Ivanilor Zburatori.

Mda. In total rusii vor 70 de bucati, nu de alta, dar ar cam vrea sa inlocuiasca harburile alea de Su-24 Fencer.

Cu un cost de 36 milioane de verzisori, baiatul asta cu doi ivani in dotare, are motoare duble AL-31MF, poa’ sa zboare cand vrea muschii lui, de e noapte, de e zi, de e vant, de e furtuna, si cara dupa el un tun de 30-mm GSh-301 si pana la 12 rachete AAM Alamo sau Archer, ASM-uri si ceva bombe.

Sursa: Ria Novosti