Invincibilul navigheaza catre fiare vechi. Daca era in Romanica, il furau apasii pana acum

Chinezii, acesti colectionari impatimiti de portavioane, vor sa faca o noua achizitie. Daca ei tot nu sunt in stare decat de copiute ieftine si de replici de ultima generatie, cumpara de pe la aia care pot.

De data asta achizitia cica nu ar fi una cu potential militar, adicatelea, n-or sa stea sa se benocleze xxx ani la portavion ca sa faca unul mai nou si mai galbenel. Un mahar din Hong Kong, nostalgic dupa stapanirea britanica, vrea sa cumpere HMS Invincible, portavionul tras de englezi pe dreapta, sus, in colt, la degetul mic de la piciorul din mijloc. Urmasul lui Bruce Lee ofera 8 milioane de zurgalai verzi iar nava care a plutit intamplator prin dreptul Malvinelor, pardon, insulelor Falklands in ’82, ar putea deveni o nava scoala, ceva legat de cooperarea inter tari.

Mda, imi pare cunoscuta schema asta. Prin ’90, niste neni d-astia bogati din Hong Kong sponsorizau achizitia lui Varyag, acel portavion rusesc vesnic tras pe mal dar care cica va zbura, pardon, naviga, anul viitor. Evident, e doar o coincidenta.

Si, ca sa se vada ca e serios, omul nostru zice ca ar putea sa tina nava in Marea Britanie, ca mai are si niste restaurante pe-acolo. Poate ca de data asta chinezii se tin de cuvant, in definitiv, au mai facut chestii d-astea turistice cu Kiev si Minsk, alte doua relicve ale rudei sarace din Rusia, aia de o cheama Marina.

Sursa: Defensetech