Un avion indian. Dap.

Indienii s-au saturat sa cumpere avioane. Cica. Rusii plang deja in batista, americanii blesteama, englezii au ramas cu mita nedata. Unchiu’ Sarko…in fine, sa nu ne pierdem in detalii.

Primul avion indigen indian, pe numele sau Tejas, a fost predat fortele aeriene indiene.

„Acesta este un moment istoric pentru aviatia si comunitatea stintifica indiana. Acum suntem printre aia mari de-si fac singur avioane”. Deci s-a lasat cu un discurs si cu ceremonial. Tadaaaam! Nene, Romanica este mare putere fiindca si-a facut singura avioane.

Cu o greutate de 13 tone (d-aici idea de Avion de Lupta Usor-LCA) Tejas-ul e in dezvoltare de prin 1980 este vazut ca inlocuitor al Mig-ului 21, si la ei foarte raspandit.

Probabil mai frumos decat Arjun-ul, si sper mult mai gratios, Tejas-ul va intra in dotarea fortelor indiene cu 200 de bucati, plus 20 de avioane de antrenament.

Primele 40 de exemplare vor fi echipate cu motoare General Electric F404 engines. In paralel, indienii lucreaza cu francezii pentru a dezvolta un motor indigen iar rusii isi baga si ei coada oferind modelul Kaveri. Deci nu e chiar atat de indigen.

Sursa: Ria Novosti