Nea Kalasnikov si puscoacele sale

Se stie, rusii cand beau fac urat. Si ministrul lor al apararii nu face exceptie, ba chiar mai rau, omul sufera rau. Anatoly Serdyukov a dat pe gat o cinzeaca nationala si a scos un stol de porumbei care au aprins tarata in Ivani: cica Kalasnikovul si fratiorul sau mai precis, Dragunovul, sunt cam invechite si ar cam fi cazul sa fie inlocuite cu ceva arme vestice, mult mai performante. Muahahahaha!

Declaratia ia scapat omului nostru in preajma Revelionului (normal) in timpul unei intalniri de „lucru” cu membrii camerei inferioare a Dumei. Dar, daca rusnacii inghit ideea de a cumpara Mistral-uri frantuzesti doar de dragul de a-i irita pe aia din NATO, asta cu Kalasnikovul n-are cum sa le pice bine. Toata lumea cunoaste puscociul ala si-l asociaza cu dragii de ei pe post de pasaport international (alaturi de T-urile din dotare). Cu 110 milioane de bucati pocnind pe tot globul, nici nu e de mirare.

Asa ca acum toata lumea trage la tinta in ministrelul ametit si, daca treaba se ingroasa, chiar AK-47 ii va scrie pe mormant. De altfel chiar si eu trebuie sa rescunosc ca ideea e cel putin imbecila din moment ce AK-ul este una dintre armele cele mai bune si mai fiabile din clasa sa, in ciuda preciziei un pic prea comuniste, potrivindu-se perfect cu strategia armatelor care o folosesc in prezent, sau mai bine zis cu conceptele strategice specifice utilizatorilor de kalasnikoave. In plus nene ministrel, ai o intreaga industrie cu numele de Kalasnikov si te bati pe patente cu bulgarii, romanii, chinezii si alti clonatori d-astia de meserie (cu bulgarii au dat-o la pace parca pe gogonele si aservirea de-a pururea).

Ah da, si inca una buna: poate nenea asta nu stie ca americanii chiar folosesc kalasnikoave sau AKM-uri prin A-stan si Iranistan, atunci cand nu trage presa cu ochiul pentru ca trece mai bine prin ziduri si capete de talibani decat jucariile lor ultra-precise.

Sursa: Foxnews