Bunicule? zise micul J-20

Asa. Mai tineti minte voi avionasul ala simpatic si chinez care a bagat o multime de americani in sedinta? J-XX a.k.a J-20 atunci cand au tras la sorti. Dar razboiul ala in care americanii si aliatii lor au tabarat pe ce mai ramasese din Yugoslavia? Apai, dragii mosului, daca erati nascuti pe-atunci, poate rememorati si partea in care sarbii bata-i vina au scufundat, cum ar zice fetele de la Adevarul, avionul ala nu chiar atat de stealth al americanilor, pe numele sau Uggly Bird F-117, prin ’99.

Mai nou, tot dandu-se cu capul de peretii Pentagonului, americanii au inceput sa banuiasca necuratul din sanul sarbilor. Si, tot la capitolul remember, atunci, din greseala, printre altele, americanii au cam bombardat si ambasada chinezilor de la Belgrad. Si uite asa legatura dintre sarbi si chinezi, F-117 si J-20 ar fi devenit evidenta. Adica sarbii, frati cu chinezii de-atunci incoace, au vandut fieratania doborata chinezilor care au tunat din ea ditamai avionul de generatie 5.

Eh, si ca o mica coincidenta asa, Nighthawk-ul ala a fost doborat de…tadam, un SA-3 rusesc.

Pe-atunci afacerea, dincolo de rusinea americanilor, nu s-a legat prea tare de resturile aparatului aratat pe la TV mai ceva decat irakianul ala care a dat jos un AH-64 Apache cu puscociul din dotare (alt episod naspa pentru yankei). Dar acum presa si Pentagonul si-au amintit cum niste chinezi tot umblau din curte in curte pe la sarbi si cumparau bucatelele luate ca amintire din stealth-ul ala bocciu. Si de la sud de noi, un general sarb da din cap fericit de nefericirea americanilor. Mai mult, luati la intrebari, sarbii nu stiu ce naiba s-a petrecut de fapt cu resturile din avion pe care sunt insa siguri ca le-au recuperat in mare parte.

As spune ca au facut licitatie cu el. Scenariul meu favorit a fost ca l-au xeroxat si l-au „donat” ca sa nu plateasca taxe atat chinezilor cat si rusilor prieteni slavi. Oricum, asa s-ar explica multe.

Sursa: Foxnews