Asa, ca tot zicea Iulica ceva de Vodka si warul dintre ivani si vikingi (ma rog, in marea lor majoritate).

Deicizia rusilor de cumpara de la Franta nave Mistral ia pus pe jar pe baietii din Scandinavia, dar se pare ca in special pe suedezi care se asteapta ca una dintre nave sa dea ivani in barci prin Marea Barents.

Vecinii norvegieni inca se mai gandesc ce sa faca mai ales ca relatiile lor cu Rusia s-au imbunatatit in ultima vreme. T

Suedezii, mai circumspecti, fac calcule comparative cu epoca sovietica cand le tremurau tartitele de frica Maicii Rusii. Atunci ivanii aveau nu mai putin de 78 de divizii si doua brigazi in districtul nord responsabil cu belirea scandinavilor in caz de razboi. Acum insa rusii au doar o divizie de bombardiere si 7 brigazi mobile. E o diferenta de la 20000 de tancuri la 300 cat au acum. Cat despre flota, atunci aveau 120 de nave capitale si vreo 160 de submarine, acum vreo 15 nave si vreo 24 de submarine.

Chiar si asa, pericolul, zic suedezii, nu e chiar imediat. Rusii momentan nu par a avea capacitatea de a intra peste nimeni (lol), dar prin 2015-2020 treaba se cam schimba, si, asa cum insista Iulica, schimbarea asta ar veni si pe fondul scaderii resurselor naturale la nivel mondial.

Sursa: Defensenews