Incredibil…

Ieri dimineaţă o explozie puternică a afectat terminalul şi gazoducul la Seikh Zuwaied, în Sinai, producând întreruperea furnizării de gaz către Israel. Serviciile de Informaţii ale Arabiei Saudite şi cele ale Egiptului, au descoperit că explozia a fost un atac terorist, mai exact s-a vrut să pară un atac terorist. Cele două servicii de informaţii au prins pe „terorişti”, iar în urma interogatoriilor prietenoase, aceştia au decis din proprie iniţiativă să recunoască: sunt parte dintr-o acţiune a Mossad, care urmăreşte creearea unei acoperiri pentru declanşasrea unui nou preemptive strike din partea Israelului.

Egiptul e cu chiloţii în vine.

Arabia Saudită anunţă diplomatic ceea ce în româneşte s-ar traduce mai simplu: s-a umplut paharul!

Azi noapte, la Mecca, a avut loc o întâlnire de urgenţă între câţiva lideri ai Armatei Egiptului si oficiali din conducerea Arabiei Saudite.

Din ce am înţeles de la ştiri, părţile au stabilit să se alieze în exclusivitate şi fără a implica pe alţii. Printre transmisiunile de la faţa locului, am apucat să prind câteva reportaje în care se spunea că americanii au culoare de zbor pentru retragerea în statele vecine, trasee stricte la sol şi zone de neutralitate…

Ăştia au înnebunit? Nu apelează la altă lume şi chiar îi pun pe americani să părăsească Arabia Saudită???

Băi frate, ce s-a întors lumea cu capul în jos… Ştiu, ştiu, ştiu, ţi-e cel mai uşor să laşi un comentariu în care să zici că nu se poate, că n-ar fi aşeaaa, că americanii.., că arabii ceilalţi, că israelienii… Ştiu.

E doar istorie alternativă!

Şi, o iei ca atare.

No nukes. Nu arme bio-chimio… murdare!

De data asta, oaspeţii musulmani au lovitura de deschidere. Şi, pentru că totul s-a decis brusc… e cam aiurea, nu le iese coordonarea…, e preemptive strike, dar e cam ad-hoc aşa şi nu are „farmec”.

A început azi de dimineaţă, cu noaptea în cap. Cum a fost şi ce va fi? Aprindeţi-mi lumina, că eu nu am văzut toate ştirile..