"Artific" iranian

Sursa: Defenesetech.org

Prin mai multe site-uri intalnim de cateva zile stirea cum ca Iranu’ produce in masa o racheta balistica asa de afurisita incat poate depasi de trei ori viteza sunetului in aer, nu sub apa. Si, ca rachetele astea pot ciobi portavioanele necredinciosilor. Numa’ sa vina necredinciosii la mai putin de 300 de kilometri…

Statistic vorbind, mie nu mi se pare imposibil. Oameni suntem si toti mai gustam cate un pahar cu ceva, ca d-aia suntem pagani in ochii paganilor. Din punctul meu de vedere, exista o sansa de succes: daca vreun capitan de portavion de-al crestinilor se imbata de ziua lui si face cinste la tot portavionu’ cu apa de foc? Ha? Nu-s bre cu capul… Dar, daca se intampla asta? Exista o sansa? Poti sa stii…

In asteptarea sansei pe care am expus-o mai sus, ca un vesel iubitor de bere (mmmm…. ce-ar mai merge una, fix acu’ in pauza de masa!!), iranienii strunjesc din greu la rachete din astea de-s „undetectable and can’t be neutralised by enemies” cum o prezanta al lor Commander Mohammad Ali Jafari. Diri-diri.

Pe 11, e mare serbare in Iran si in mod sigur vom admira din nou butoaie metalice sudate intre ele si vopsite in rachete. Sau, ne va lua dracu pe toti in necredinciozitatea noastra.

Hai sa le mai scad nitel sansele de succesuri: daca un intreg portavion e critza, clar ca siajul enormului va fi pe traiectoria in care se iscaleste Zorro cu sabia. Sau ca pipi de la bou, mai pe limbaj mioritic. Eminescian. Carpato-Danubiano-Pontic. Al plaiurilor detinatorilor armei cu laser, care a topit tancurile sovietice in urma cu cateva decenii. Locul unde iobagii au ramas iobagi. De secole.

Inapoi la subiect… daca iranienii fac posibila dotarea unor petroliere cu asemenea dracii? Ar iesi mai ieftin si cu o flota de crucisatoare auxiliare mult mai tzepene decat costisitoarele cruisere ale inamicului. Si.. ar impanzi apele sarate cu corsari, intr-un razboi total pe mare sub deviza „dupa noi, potopul”? La dracu, daca nu joaca murdar n-au sa emotioneze pe nimeni!!!