In curand si navalizat

Disperati sa faca rost de clienti, consortiul Eurofighter s-a prezentat cu surle si trambite si Typhoon-ul din dotare la Aero India, acolo unde toti producatorii de avioane pandesc achizitia indienilor de avioane, elicoptere si ce-o mai vrea muschiu’ lor tiganesc, adica portavioane.

Si, apropo de astea (Victore, baga bine la cap), europenii au venit cu o propunere si anume cu o versiune navalizata a Typhoon-ului. Bineinteles, asta in cazul in care cele 126 de locuri de avioane libere din flota indiana ar urma sa fie umplute cu avionul asta de generatia 4.5.

Conform reprezentantilor BAE Systems, Typhoon-ul poate fi customizat destul de usor pentru a opera dintr-un portavion prind modificarea trenului de aterizare, montarea unui carlig de oprire si ince ceva la supapele de inductie ale motorului. Ah da, si fuselajul ar fi in discutie, plus rezervoare adaptate, plus….bre, stai asa, ca nu e asa de simplu atunci.

In fine. Eurofighter si BAE au venit cu niste videoclipuri in care simuleaza ideea navalizata, pornind de la bucata de portavion rusesc inca in dotarea flotei indiene. In plus, ca sa fie si mai apetisant, Typhoon-ul ar urma sa vina in premiera la pachet cu racheta anti-nava RBS15.

Sursa: Flightglobal