Doua randunici

Arabia Saudita vrea Ryphoon Tranche 3, normal. Programul lor de achizitie botezat Salam (fermecatorul) ar putea fi modificat pentru ca BAE Systems sa faca fata noului moft al printisorilor.

Pana acum Arabia Saudita a primit 18 din cele 72 de aparate comandante, 12 monoloc de lupta si 6 biloc de antrenament. BAE si-a facut un calcul simplu: 48 dintre cele 72 vor fi asamblate in Arabia Saudita, acolo unde se va crea o fabrica special pentru asta, iar ultimele 24 de bucati vor putea fi upgradate la stadiul Tranche 3.

Tranche 3A va ajunge in flotele Germaniei, Italiei, Spaniei si UK-ului, principalele noutati ale upgrade-ului fiind rachetele MBDA Meteor, rachetele de croaziera Storm Shadow si un nou radar.

Englezii sunt foarte fericiti cu Typhoon-ul pe care vor mai nou sa-l dea pe mana baietilor din Oman, cei carora le-au trimis si ceva Challenger II.

De partea cealalata a Canalului, privind cu jind catre vanzarile rivalului, Rafale sufera niste modificari care ar trebui sa-i sporeasca capacitatile necesare misiunilor de recunoastere. Daca tot nu-l vand nimanui, macar sa se chinuie sa-l faca mai util. O sa faca poze color, rezolutie suficient de mare incat sa-l suprinsa si pe Unchiu’ Sarko.

Sursa: Militarium