Vant slab din fata..tinta se apropie, doua grade la stanga.. POC!

Din cate filme de razboi am vazut la cele cu lunetisti eram cu totii captivati. Un om, o arma, multiple tinte. Foste tinte, actuale victime ale razboiului. Echipamente de milioane de dolari..POC si gata. Acum sunt fier vechi.

Ofiteri, personalitati politice, simplii soldati si echipamente scumpe. Toate au in comun un reticul. Adica… sunt de partea gresita a tevii. Iar cel care o manuieste poate obtine rezultate mai bune decat un batalion intreg. E ascuns si greu de dibuit, e singur si se poate misca in voie. Cel mai bun exemplu? Simo Haiha.

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) este in misiune, apare inamicul, lunetistul isi face meseria. Din pacate camaradul lui este ucis, dar inamicul are pierderi serioase si se retrage. Dupa ceva vreme ne gasim personaul central al filmului retras la munte insa cu vizitatori pe cap. O misiunea atat de simpla de recunoastere si stabilirea unor potentiale pozitii de tragere asupra presedintelui SUA se transforma intr-o cursa in momentul in care Acesta din urma moare si Bob este declarat faptasul urmand ca evident sa  se declare deschisa vanatoarea lui. De catre oricine, si toate agentiile posibile. Simtindu-se tradat, ranit se refugiaza la vaduva colegului lui care il si trateaza de plumb..

Ramane sa dovedeasca lumii ca nu este vinovat, practic doi contra tuturor. Evident raspurnarile de situatie, informatii contradictorii si peste toate..un teribil secret.

Spor la vizionare, spor la comentat.

Reclame