Doi soldati americani au fost ucisi intr-un schimb de focuri care a avut loc miercuri pe aeroportul din Frankfurt, transmite BBC. Doua persoane au fost ranite grav. Politia ar fi retinut un tanar in varsta de 21 de ani, originar din Kosovo, din localitatea Mitrovita. Presa germana a relatat ca mai multe focuri de arme au fost trase spre un autobuz ce transporta soldati americani.

Conducerea aeroportului german a declarat ca mai multe focuri de arma au fost trase „in apropiere sau la bordul” autobuzului in care se aflau soldati americani. Armata SUA a precizat ca cele doua victime sunt soldati americani.

Incidentul a avut loc in fata Terminalului 2 al aeroportului din Frankfurt, al doilea ca marime din Europa.

Jürgen Linker, purtator de cuvant al politiei din Frankfurt, a precizat, citat de agentia DAPD, ca doua persoane au fost ucise si alte doua ranite grav. Oficialul nu a oferit detalii despre identitatea victimelor, a motivelor atacului sau a identitatii suspectului.

Politia germana a afirmat ca nu este clar in prezent daca e vorba de un atac terorist.

YahooNews a relatat ca atacatorul, care avea la el si un cutit, a reusit sa ajunga in autobuz, dupa care a deschis focul.

Cancelarul german Angela Merkel a deplans „incidentul teribil”.

Conducerea armatei americane din Europa afirmase initial ca nu are informatii despre incident, urmand sa analizeze situatia.

Aeroportul din Frankfurt nu este departe de Ramstein Air Base, unde se afla cartierul general al aviatiei americane din Europa.

Sursa: Hotnews

Reclame