Gripen feliat in scop stintific

Daca tot exista o discutie pe Resboiu vis-a-vis de cine-i mai potrivit pe ROAF dintre F-16 Block xx si Jas 39 Gripen, suedezii zic si ei ca spera sa zboare mult si bine de-acum incolo, evident, cu ceva modificari pe ici pe colo.

Parlamentul suedez a aprobat bugetul apararii din statul patronat si SAAB-ul continua sa fie providerul nr. 1 de arme pentru ei. Gripen-ului i se acorda in document o importanta deosebita exploatarea sa fiind luata in calcul pentru urmatorii 30 de ani, timp in care vor fi operate mai multe upgrade-uri. Baietii de la SAAB, amatori de contracte si prin alte parti, au cam jubilat recunoscand justetea si inteligenta deciziei de a pompa bani in fundul lor si promit fapte marete si pe celelalte meleaguri vizate.

Nu de alta, dar ei chiar cred in MMRCA-ul lor, subliniind recent ca ar fi conform doctrinei indiene de a zbura pe chestii usoare si rapide, vezi HAL Tejas-ul indigene, uitand probabil ca la nivel de tehnologie asta e un Mig-21 mai recent si ca aviatorii indieni au cam strambat din nas aratand cu degetul inspre George GMT, pardon, China.

Acum, ca sa fim corecti, daca esti tara producatoare de avioane, e si normal sa te bazezi pe ele. Plus ca vorbim de un avion cu multe merite, ok, discutabil ca potriveala pentru noi dar oricum, reusit.

Sursa: Militarium

Reclame