Da cu flare-ul nene, poate mai zbori cativa anisori

Nene, taman din Croatia, de la Militarium, am aflat ca SUA, in marinimia ei, mai incearca o mana de sh-uri de ajutor pentru noi.

SUA va transmite guvernului lui Boc un nou plan financiar pentru achizitia de avioane F-16 in uz in luna aprilie sau daca intarzie cu posta, la inceputul lui mai. Nu se stie ce va face Boc cu hartia, dar croatii observa ca avem o durere stringenta cu Mig-21-unurile lancerizate din dotare pe care incercam sa le mai convingem sa mai zboare un timp cu modernizari care vor costa 1 milioan de verzisori pe aparat, programul urmand a fi aplicat pentru 24 de Mig 21 LancerR. Vor fi RR?

Povestea F-16-urilor e deja arhicunoscuta. În 2010, România era gata să dea 1,3 miliarde de dolari dar inteligentul Emil Boc a descoperit ca oferta noastra continuea bani pe care nu-i aveam. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării aprobase atunci propunerea MApN de achiziţionare a 24 de astfel de avioane. MApN se lua la tranta cu media prea putin priceputa spunand ca sh-urile in cauza mai au viata in ele pentru 10-15 ani.

Întrebat ce crede despre faptul că România a renunţat la achiziţionarea avioanelor, ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a spus: „A fost o decizie de natură pur economică. Forţele dumneavoastră aeriene au cerut F16, iar noi le-am oferit. Noi voiam să vindem F16, nu să finanţăm vânzarea lor”, a explicat ambasadorul.

Publicitate