Pe Resboiu articolele despre drone si robotei nu au fost rare. Cu toate astea, niciodata sau ma rog, aproape niciodata, nu am trecut la esenta si anume rolul pe care-l vor juca robotii in resboiul viitorului. Mda, am vorbit de disparitia tancurilor, si de dronele Predator cele misele cu talibanii, dar nu si de concurenta dintre man vs machine. Terminator asteapta la colt sau ce?

Personal, nu cred ca omul va disparea vreodata din pozitiile cheie. Da, masinile din ce in ce mai avansate vor prolifera, dar omul va sta in continuare in cetrul notiunii de razboi din cauza conceptului de armata. In plus, filmele gen Terminator au si ele rolul lor.

Tehnologia care sa ne permita sa trimitem la moarte masinile si nu soldatii e aproape. Deja exista, A.I. e dupa colt, ma rog, la nivelul necesar pentru un camp de lupta. Cu toate astea, poate fi masina superioara omului in lupta? Sau, si mai important, ne place sa invingem cu orice pret, inclusiv cu ajutorul robotilor, sau ne place sa luptam? Pana la urma, totul se reduce la traditie vs eficienta, iar omul in definitiv este sclavul propriei imagini despre rolul sau in univers.

Anunțuri