Ce vremuri....

Ce era de asteptat s-a intamplat. „Frantujii” cei bataiosi s-au pus pe treaba, se vede ca Unchiu’ Sarko e in pierdere de viteza in Franta. Si, ca tot s-a tinut de amenintat, micul Nicholas zis si Napoleon si-a trimis avioanele pe capul baietilor lui Ghaddafi.

Inalti oficiali din SUA, Europa si lumea araba au hotarat sambata, la Paris, in cadrul unui summit special dedicat Libiei, inceperea imediata a operatiunilor militare pentru a proteja civilii ca urmare a luptelor dintre fortele loiale liderului libian Muammar Gaddafi si rebeli.

Sarkozy a anuntat ca avioanele franceze impiedica deja atacurile lui Gaddafi in Benghazi si sunt gata sa intervina impotriva blindatelor explicand ca: „Intervenim pentru a permite poporului libian sa-si aleaga singur destinul…operatiunea militara se va sfarsi cand violentele asupra populatiei vor lua sfarsit”.

„Mai este timp pentru ca Muammar Gaddafi sa evite ce este mai rau, conformandu-se fara intarziere si fara rezerve tuturor cerintelor comunitatii internationale”, a declarat Sarkozy la incheierea unui summit al liderilor occidentali si arabi la palatul Elysee.

Mai multe avioane de lupta Rafale survoleaza „intregul teritoriu al Libiei” pentru misiuni de recunoastere. Avioanele Rafale au decolat sambata dupa-amiaza din baza Saint-Dizier din estul Frantei. Se pare ca sunt implicate aproximativ 20 de avioane din aceasta clasa iar portavionul francez Charles de Gaulle se pregateste sa-si mute reactoarele puturoase afara din port.

Aceeasi sursa a declarat ca aceste „misiuni de recunoastere” vor dura toata dupa-amiaza si pana acum avioanele nu au intampinat nici o dificultate, dupa mai multe ore de zbor deasupra teritoriului libian.

Iata si programul de seara:

ORA 19.00: Primul atac al avioanelor franceze asupra unui vehicul militar libian a fost la ora 16.45 GMT, a anuntat ministerul francez al Apararii.
ORA 18.50: Aproximativ 20 de avioane au fost implicate in actiunile de sambata, a anuntat purtatorul de cuvant al fortelor armate franceze.
ORA 18.25: Premierul canadian, Stephen Harper: Daca Benghazi cade, regimul lui Gaddafi nu va mai rezista mult, relateaza Reuters.
ORA 18.16 Angela Merkel: Germania nu va lua parte la nici o actiune militara in Libia
ORA 17.38: În prezent, Italia pune la dispozitie doar bazele sale aeriene pentru actiunile impotriva Libiei si ar putea participa la raidurile aeriene daca este necesar, a anuntat premierul italian Silvio Berlusconi, citat de ANSA.
ORA 17.20: Si avioane de lupta italiene survoleaza Libia, anunta televiziunea Al-Arabiya.

Sursa: Hotnews