Acum, nu stiu cata acoperire are stirea asta. Pozele nu sunt o dovada pentru ca ar putea fi pozele oricarui proiect, chiar si ale unui abandonat. Anul trecut rusii au anuntat ca au abandonat proiectul din doua motive: T-95 a stagnat atat de mult timp incat ar fi iesit deja in urma MBT-urilor vestice, fiind depasit chiar si de modelele mai noi din Asia; pe de alta parte, faptul ca T-80-ul a fost folosit ca punct de referinta pentru Obiectul 195, n-a facut prea bine programului din moment ce T-80-ul este probabil cel mai hulit tanc din armata rusa (pe nedrept zic eu), dupa experienta din Cecenia.

Cu toate astea, proiectantii Uralvagonzavod, continua sa vorbeasca despre o platforma de lupta care va fi adoptata pana in 2015, chiar daca la anuntarea abandonarii T-95-ului, oficialii rusi sustineau capacitatea T-90-ului de a fi upgradat si mentinut la standarde ridicate pana in 2025.

Cerintele pentru noul tanc, derivat sau nu din Obiectul 195, raman cam aceleasi: tun cu incarcare automata de 152 mm, imbunatatirea blindajului si separarea compartimentelor interioare pentru a creste protectia echipajului, perfectionarea unui motor de 1200-1500 cp, compartimentarea rezervoarelor de combustibil si studierea compatibilitatii cu o tehnologie hibdrida de alimentare. Un punct important ar urma sa fie constituit din sistemele electronice de la bord, capitol la care rusii au stagnat din lipsa de idei mai ales.

Sursa: Defensetech