Fregata Drazki

Ministrul bulgar al Apărării, Anyu Angelov, a ordonat pregătirea fregatei Drazki aparţinând Marinei Bulgare, pentru participarea în cadrul operaţiunilor navale ale NATO în apropierea coastelor Libiei.

Operaţiunile navale NATO vor fi separate de Operaţiunea Odyssey Dawn, şi, la fel ca în cazul României, după ce şi-au exprimat lipsa posibilităţii de a participa cu avioane de luptă, şi bulgarii vor trimite o navă pentru întărirea dispozitivului care se va ocupa de impunerea embargoului de armament asupra Libiei.

În anul 2009, Bulgaria a achiziţionat trei fregate second-hand din Belgia – Drazki (Daring), Gordi (Proud) şi Verni (Faithful) – precum şi dragorul Tsibar. Asemănător, fregata Gordi, sub numele original F910 Weilingen a luat parte din partea Marinei Belgiei, la embargoul maritim ONU împotriva Irakului – Operaţiunea Southern Breeze, în timpul Primului Război din Golf, între 1990 şi 1991.

Pe lângă trimiterea fregatei Drazki, Bulgaria şi-a arătat disponibilitatea de a trimite în Libia o misiune umanitară constituită din două echipe medicale.
Sursa: Novinite.com