Regele Ferdinand si altele

Hotnews ne arata schematic o comparatie intre Regele Ferdinand, fratiorul Cumberland si alte doua fregate NATO. Cifrele vorbesc de la sine dar nu despre o eroare in trimiterea Regelui in zona, unde nu ar trebui sa aiba probleme pentru simplul motiv ca nu e de capul lui si ca nu are cu ce libieni sa se bata, ci despre stadiul dotarii flotei romane.

Vesnicul Wiki face pe pagina sa dedicata Marinei Militare Romane o comparatie cu tari cu larga iesire la ocean ca Portugalia, vorbind despre echivalenta dintre cele doua flote. Ne-am obisnuit sa punem tunurile pe fortele aeriene pentru ca acolo se simte cea mai acuta lipsa si pentru ca, sa recunoastem, marina nu se bucura de aceeasi traditie ca fortele aeriene sau cele terestre.

Dincolo de achizitia dubioasa a BAE, Romania dispune de doua fregata neinarmate deloc neglijabile ca potential. Nu este insa suficient sa vezi inamicul pentru ca ai sisteme de detectie si control performante, daca ajungi sa tragi cu tunul Oto Melara in tot ce misca pe apa, sub apa si pe cer, se cheama ca ai o nava de patrulare prea mare si nu o fregata de razboi.

Reclame