Nemira calibrul 16

Fabrica de arme din Cugir, judetul Alba, va exporta in SUA, pana in luna martie 2012, arme de vanatoare in valoare de peste noua milioane de dolari, contractul de furnizare fiind semnat pe trei ani cu firma americana Century Arms, informeaza Mediafax.

Administratorul special al Fabricii de arme Cugir, Radu Rosianu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, ca unitatea a semnat recent un nou contract cu firma americana Century Arms prin care urmeaza sa furnizeze pentru piata civila din SUA, pana in luna martie 2012, arme de vanatoare in valoare de peste noua milioane de dolari.

Rosianu a spus ca acest contract este semnat pentru urmatorii trei ani, dar cantitatea de arme si pretul vor fi negociate in fiecare an.

El a adaugat ca saptamana trecuta reprezentantii companiei americane, care este cel mai mare importator de arme pe piata civila din SUA si beneficiarul fabricii din Cugir pentru piata americana, au facut o vizita la Cugir si au stabilit detaliile finale ale contractului.

Potrivit sursei citate, firma americana cere Fabricii de arme din Cugir sa creasca productia deoarece pe piata americana ar exista o cerere destul de mare.

Rosianu a afirmat ca la cele doua unitati de producerea a armamentului din Cugir, Fabrica de Arme si UM Cugir, peste 90% din contractele pentru exportul de arme se desfasoara prin firme acreditate in SUA.

Fabrica de Arme din Cugir are relatii contractuale cu Century Arms din anul 1999, iar pana acum valoarea contractelor derulate se ridica la cateva zeci de milioane de dolari.

Sursa: Hotnews.ro