In sfarsit, s-au pus de acord si NATO va prelua controlul zone de interdictie aeriana impusa in Libia, la pachet cu orice alte operatiuni militare puse in slujba protejarii civililor. Asa au numit ei ploaia de Tomahawk-uri cred.

Apropo de operatiuni, Charles de Gaulle n-a ajuns nici pana acum in zona, cred ca merge cu spatele. Intelegerea a avut pe langa substratul politic aferent si incarcatura generata de criticile internationale privind operatiunile, cateva dintre ele venind din partea unor state membre NATO, nu prea dornice de un nou show american cu mijloace unice.

NATO va prelua efectiv comanda in week-end-ul asta. Pana atunci ma astept ca Dessault Rafale si Unchiu Sarko sa mai revendice si alte victorii rasunatoare pe langa T-55-urile distruse in parcare si Galeb-ul abandonat la sol.

Oricum, exceptand aparitiile mai discrete ale celor cu capabilitati unice (Pentagonul inlocuit cu steaua NATO), prea multe schimbari nu par sa se produca. Probabil tot din Germania o sa vina comenzile. Nici NATO nu pare sa stie ce vrea in Libia, momentan fiind interesati de mentinerea unei zone de interdictie aeriana, lucru cam greu de facut daca tinem cont de faptul ca in Libia nu mai zboara decat pasarile.

Credeti ca ei isi vor asuma responsabilitatea pentru o interventie terestra? Doar daca curge pusculita invers.

Reclame