Wanted

Pastorul american Terry Jones, cel care recent a ars un exemplar al Coranului intr-un ceremonie desfasurata la biserica sa din Florida, a declarat ca „nu da inapoi”, in ciuda faptului ca a primit amenintari cu moartea, transmite canalul ABC. In plus, FBI a anuntat ca miscarea islamista Hezbollah a pus o recompensa de 2.4 milioane de dolari pe capul lui Jones.​

Terry Jones a spus pentru ABC ca „pana in prezent, avem cu putin peste 300 de amenintari cu moartea, doar astazi am primit 10”.

Potrivit declaratiilor pastorului, unele dintre amenintari sunt „precise”, indicand chiar data si locul in care Jones va fi ucis.

Jones si asistentul sau, Wayne Sapp, cel care a dat foc Coranului, au afirmat insa ca nu se tem si ca „sunt gata sa moara pentru credinta lor”, adaugand ca „tarile musulmane trebuie sa-si deschida portile pentru a lasa inauntru libertatea”.

Pastorul a spus din nou ca nu se simte responsabil pentru violentele cauzate de actiunile sale, inclusiv de omorarea unor functionari ai Natiunilor Unite, aflati in Afghanistan. Jones a afirmat ca convingerile sale sunt mai importante, chiar decat vietile unor soldati americani: „Probabil ca pe termen lung, noi vom salva sute sau mii”.

Pastorul american a declarat ca violentele produse in Afghanistan in ultimele zile „dovedesc punctul sau de vedere”: „Am vrut sa atragem atentia in legatura cu aceasta religie periculoasa si acest element periculos. Cred ca atacaurile dovedesc ca exista un element radical al Islamului”.

Sursa: Hotnews.ro

Anunțuri