Tot mai aproape.....

Despre Varyag am mai vorbit. Chinezii l-au cumparat in ’92 de la ucrainieni cu 100 de milioane de dolari prin intermediul unei companii din Hong Kong. Ucrainienii au luat banii si au crezut varianta chinezeasca cum ca portavionul lor, care oricum era terminat doar in proportie de 70%, nu va pluti niciodata afara din port, urmand a fi studiat atent pentru scopuri mai nobile cum ar fi portavioane complet made in China.

Asa. Numai ca asta va pluti, e deja la faza de vopsit in culorile marinei chineze, si cel mai probabil se va alatura flotei care sta cu ochii pe Taiwn. Numele primit: Shi Lang, un nene care a cucerit chiar Taiwanul.

Shi Lang reprezinta un pas important inainte pentru marina chineza. Pe langa posibilitatea de a fi folosit ca arma ofensiva (poate opera pana la 50 de avioane Su-33 sau Mig-29 varianta navalizata, plus elicoptere), le ofera posibilitatea de a face ceea ce stiu ei cel mai bine: inginerie inversa. In curand, se va umple marea de portavioane chinezesti, clone sovietice.

Sursa: Chinapost