Inapoi la radacinile de treker. De fapt Enterprise chiar prezinta originile universului Star Trek in centrul caruia a stat mereu o nava cu numele asta si echipajul acesteia, mai putin poate in Deep Space 9.

Enteprise reia corectitudinea politica a francizei axandu-se pe constituirea perioadei dar si pe primele contacte cu speciile care domina universul Star Trek: vulcanieni, klingonienii si romulanii. Primele 2 sezoane sunt dedicate explorarilor universului dupa reteta bine cunoscuta brevetata de Kirk si Picard, prilej cu care dam nas in nas, odata cu echipajul, cu chestiile care se ascund where no man has gone before.

Sezonul 3 este dupa parerea mea cel mai incitant. Spre deosebire de celelalte serii, Enterprise are obiceiul de se deplasa din saga in saga. In in sezonul 3 facem cunostinta cu piratii temporali si xindi cei chititi sa distruga Terra. Motivele se afla urmarind serialul :-).

Comandantul Data isi face si el aparitia, ma rog, actorul care la interpretat, in pilea personajului Dr. Nonian Song, creatorul androidului. Saga asta este dedicata mutatiilor umane si aflam ca inainte de a zbura in spatiu cu viteza luminii, Terra a trecut printr-un razboi genetic.

Per total, cu tobele inca vii in cap, pot spune ca serialul asta umple un gol important din universul Star Trek. Pe o scala de la 1-10 ocupa cu lejeritate un 8, minusul fiind dat de invarteala din primele episoade, de mult consumate de Kirk si Picard.

PS: Asta este cea mai ok nava Enterprise de pana acum pentru ca nu cara la bord un exces de familii dispuse sa dea nas in nas cu borgii. Apropo, si astia apar intr-un episod, la fel si un univers paralel, romulanii (i-am pomenit deja) si alte neamuri notorii.

Star Trek: Enterprise, 2001-2005, 98 de episoade, 4 sezoane, distributie: Scott Bakula, John Billingsley, Jolene Blalock, Dominic Keating, Anthony Montgomery, Linda Park, Connor Trinneer